Smršala je 89 kila za 18 mjeseci, a promijenila je samo jednu...

Smršala je 89 kila za 18 mjeseci, a promijenila je samo jednu jednostavnu stvar!

Šeril Blit (33) iz Eseksa ima više od 150 kilograma manje nego prije dvije godine. Na težini je počela da dobija kada je ostala u drugom stanju kada je imala 17 godina, priznajući da se osjećala usamljeno kao tako mlada majka i tajno jela da bi joj prošlo vrijeme. Ona je istakla da je prekretnica bila tokom jednog izleta na koji je otišla sa njenim prijateljima.

Nakon što su joj ljekari kada je imala 31 godinu rekli da možda neće preživjeti, Šeril je riješila da uzme stvar u svoje ruke. Počela je da u svoj želudac unosi kvalitenu, kuhanu hranu i pametne grickalice. Uspjela je da izgubi čak 89 kilograma, a kako tvrdi, ključ je u tome da isključite loše ugljene hidrate i slatkiše. Ovo je njena dijeta.

Ishrana prije

Doručak – Ništa

Ručak – Pola bageta sa piletinom i majonezom, velika kutija čipsa i čokolada.

Užina – Razne grickalice. Često cijelo pakovanje istih.

Večera – Čizburger od 300 grama.

Ishrana poslije

Doručak – Malo parče slanine sa roštilja, paradajz, pečurke i dva poširana jaja.

Ručak – Oljušten krompir sa čilijem sa mesom

Užina – voće, jogurt bez masti i mala čokoladica.

Večera – Domaće špagete bolonjeze za nemasnim čedar sirom.

Do njene tridesete ona je imala bolove u leđima, otežano je disala i hodala.

– Znala sam da moje zdravlje nije dobro i stvari koje sam čula od ljekara su me preplašile, ali ja sam uvijek stavljala druge ljude ispred sebe. Moja porodica uvijek je govorila da ja držim stvari i ljude na okupu u teškim vremenima.

Istakla je koliko se loše osjećala kada je otišla na taj izlet sa prijateljima u septembru 2013.

– Moja kilaža je uticala na sve tog dana. Leđa su me boljela užano, morali smo često da zastajkujemo da bih ja uzela vazduh, nisam mogla da stanem u stolicu i osjećala sam se kao da svi gledaju i moraju da vode računa o meni. Shvatila sam da su oni postali moji staratelji i nisam više mogla da se pretvaram da je sve u redu – rekla je Šeril.

Dva dana nakon toga se prijavila u lokalni centar koji se bavi osobama koje pate od viška kilograma, promijenila ishranu i počela redovno da se kreće i vježba. Danas je nagrađena titulom “Žena godine“ od organizacije u koju se prvobitno prijavila da joj pomogne u borbi sa kilogramima, a i sama je govorila o tome kolika je razlika u njenom životu od kada je smršala.

– Moji zdravstveni problemi su praktično nestali, više ne stojim sa strane kada je riječ o porodičnim zabavama, moji prijatelji više ne moraju da vode računa o svakom mom koraku i u stanju sam da uradim sve što želim – rekla je ona.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY