Sedam vježbi koje će vas vratiti u formu

Sedam vježbi koje će vas vratiti u formu

Ovih 7 vježbi aktivirat će sve mišiće i vratiti vas u formu. Odvojite 3 minute dnevno za 1 vježbu svaki dan u sedmici.

Ponedjeljak

SNAŽNI MARINCI
Započnite novu sedmicu vježbom za cijelo tijelo koja se sastoji od naizmjeničnog mijenjanja položaja iz horizontalnog u vertikalno. Počnite od skoka pa preko čučnja završite u skleku. Iz skleka ponovite proces obrnutim redoslijedom, a nakon toga se opet istim koracima vratite u sklek i tako nastavite.

Utorak

BRZE ŽABICE
Vježba se sastoji od naizmjeničnog skakanja između skleka i čučnja. Počnite u skleku i odgurnite se nogama kako bi završile s vanjske strane vaših ruku. Zatim odskočite nogama natrag u položaj skleka. Ponavljajte ovu vježbu što brže moguće.

Srijeda

STEPENASTO TRČANJE
Trčite po stepenicama u svojoj kući ili zgradi jer ono će vam itekako ojačati leđa i pomoći boljem držanju. Ako Vam je teško trčati, hodajte ili barem zmjesto lifta odaberite uspeti se do svog stana ili ureda stepenicama.

Četvrtak

HODANJE U ČUČNJU
Iz ispravnog položaja zakoračite unaprijed. Kada nogom dotaknete tlo, spuštajte bokove prema podu tako da koljena obje noge savinete pod uglom od 90 stepeni. Stopalom prve noge biste trebali stajati na tlu, a druga bi trebala gotovo kleknuti, s koljenom nekoliko centimetara iznad tla. Dignite se i nastavite svaki put u novi korak, kojeg završite u istoj vrsti čučnja.

Petak

ZIDNE MAKAZE
Vježba za trbušnjake i noge! Legnite na leđa, stražnjicom do zida, a nogama priljubljenim uz zid. Dignite rukama stražnjicu i napravite kosu svijeću, oslanjajući se petama stopala na zid. Spuštajte jednu nogu što bliže glavi moguće, zategnite i zadržite nekoliko trenutaka pa vratite natrag do zida. Ponovite s drugom nogom i nastavite naizmjeničnim ponavljanjem.

Subota

BICIKLISTIČKI TRBUŠNJACI
Legnite na leđa, rukama spojenim ispod glave. Noge ispružite iznad tla, pod uglom od oko 45 stepeni. Držeći jednu nogu uspravnom, drugu savijte u koljenu, prateći stopalom liniju čvrste, uzdignute noge. Približite uzdignutom koljenu lakat suprotne ruke pa vratite početni položaj. Ponovite s drugom rukom i nogom. Vježbu pokušajte odraditi odvajajući gornji dio tijela minimalno od tla kako biste osjetili da vam se mišići trbuha stežu.

Nedjelja

ANTI-STRES IGLA
Vježbe istezanja leđa pomoći će izbacivanju ukočenosti uzrokovane stresom na sjedilačkim poslovima. Spustite se na sve 4, klečući, s rukama na podu pod pravim uglom, a leđima paralelno poravnanim s tlom. Udahnite i jednu ruku ispružite prema gore i zategnite. Izdahnite, spustite ruku i istegnite ju duž poda u suprotnom smjeru, dok vam glava ne završi na tlu. Drugu ruku oslonite na leđa. Duboko udahnite i izdahnite nekoliko puta, vratite se u početni položaj i ponovite s drugom rukom.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY